Akkor az erőemelők amorf szörnyek?

Nem!!! (fotografikus bizonyíték mellékelve)

(Kattints át ha hosszú a cikk és nincs kedved olvasni: link)

 

Egy korábbi blogbejegyzésben szóltunk bizonyos későbbiekben kifejtendő sportértékekről. Ennek egyik része az, hogy adunk a megjelenésünkre. Az erőemelőket is érdekli egy bizonyos szintig, hogyan néznek ki. Ez nem feltétlenül a kockás hasikáról szól, sokkal inkább arról, hogy IGAZI SPORTOLÓNAK tűnjünk.

De hogy néz ki egy igazi sportoló? A teljesség igénye nélkül: mondjuk nem 90-es évekbeli márvány koptatott farmerben és heavy metal pólóban megy átvenni az eredményhirdetéskor a díját. Amikor ilyet látsz, TUDOD, hogy nem igazi sportolót látsz, sőt maga az ilyen "verseny" is erősen kérdőjeles, ahol ezt eltűrik. 

Az sem hátrány, ha nem 150 kg-os, mozogni képtelen, egyfunkciós, egydimenziós izomzattal rendelkezik az ember. Ja, a fiúknál a kopaszra nyírt fej, a piercing és a tetkó sem kötelező. De még az 50-es kar sem! A lányok pedig nézzenek ki NŐNEK! Tudjátok, mint a kézisek, vagy az atléták. Férfinál vagy nőnél, kellenek a szemnek tetsző arányok, a KISPORTOLT (ellentétben a kiGYÚRTtal) testek, amelyek tényleg le tudják adni minimum azt a teljesítményt vagy még többet, mint ahogyan kinéznek. Nyilván izmosabbnak fog tűnni egy erőemelő egy magasugrónál, hiszen ez egy ilyen sport, de a kisugárzás egyáltalán nem kell, hogy más legyen.

A leginkább talán egy bizonyos fajta sportolói tudat határozza meg, hogyan néz ki az ember erőemelőként. A belső tükröződik a külsőben. Azoknál, akiknél a tudatuk mélyén a sport, az ott elért teljesítmény van előtérbe helyezve az öncélú magamutogatás, paprikajancsiskodás helyett, azok úgy is néznek ki. Ellenben, aki azzal henceg erősportolóként, hogy hány krémessel fojtja le a hat grillcsirkét, vagy ellenőrizetlen körülmények között milyen nagyot is emelt, azt az igazi sportoló legfeljebb megmosolyogja. Lépjen fel a cirkuszban, oda való.

Persze a laikus közönség nagy része mindig kajálni fogja a cirkuszt, és ajnározza a pálcikalábakon pöffeszkedő, szteroidtól felfújt "bícs fekvenyomót". Az átlagemberhez képest még erős is lehet az ilyen (más kérdés, mi értelme van az "erejének", ha még a lépcsőn sem bír felfutni szegény pára, vagy legalább költöztetni a nagymamát, mert hát ahhoz kellenének comb, fenék és gerincmerevítő izmok is, ugye).

Az igazi erőemelőkhöz képest, akik igazi világversenyeken, igazi teljesítményt nyújtanak olyan messze állnak ezen testzsírral bőven ellátott, mindkét agysejtjüket üveghangon pörgető barátaink mint a Mars Alsózsolcától. 

Az SBD kiemelten ügyel a márkatervezésnél arra, hogy segítsünk vásárlóink IGAZI sportolóknak kinézni. Egy fotósorozat elkészítésére szántuk el magunkat, hogy bemutassuk, erőemelő sportolóként is lehet jó megjelenésű az ember. A fotózáson természetesen nem hivatásos modelleket öltöztettünk erőemelő ruhába, hanem valódi erőemelő országos bajnokokat, és kiváló versenyzőket kértünk arra, hogy álljanak modellt. A képeket elnézve talán azt a következtetést is levonhatjuk, hogy az erőemelés nem torzítja el a női testet - sőt! 

9_low.png

6_low.png

4_low.png

15_low.png

További fotók találhatók az SBD Hungary Facebook oldalán.

 Köszönjük, hogy elolvastad, most már vásárolhatsz: link

 

ui: hálás köszönet Magyar Mátyásnak és az F&More csapatának a fotózási helyszín biztosításáért, valamint Madar Balázsnak a fotókért.