SBD Hungary

Goodlift és ajándék

 

Néha érik meglepetések az embert. Még "néhább", ez kellemes meglepetést jelent. Legnéhább pedig óriási örömet okoz a meglepetés.

Az 1000. SBD vásárlónk ilyenben részesült. Beharangoztuk előtte, hogy az ezredik vásárló titokzatos ajándékot fog kapni. A szemfüles pedig lecsapott a lehetőségre, és ő lett az 1000. Spontán videón örökítette meg operatőrünk az eseményeket. Nem "Barátok köztön" felnőtt vásárlóink idegzete sérülhet, javasoljuk, ők ugorják át a videót.

Közben emlékeztetőül elmondjuk, hogy testvéroldalunk a goodlift.hu megnyitotta kapuit, és az SBD kínálatában nem található erőemelő felszereléseket kínálja. Kattintsatok oda, megéri. 

Ha mégis meggondoltad magad, és megnézed a videót, akkor menj ide:

 

Ha nem érdekel a körítés, csak a cuccokat akarod megnézni, akkor menj ide.

 

 

 

 

 

NEW KID ON THE BLOG

Megjelenik a GOODLIFT.HU

 

A BEJELENTÉS

 

Kisgyermekeink gyakran jönnek úgy haza oviból, hogy „Anya/Apa, van egy jó hírem!”. E bombasztikus bejelentés hatására kötelező a gyermeket feszült érdeklődéssel végighallgatni, ahol megtudhatjuk, hogy Lacika már nem pisilt be a csendes pihenőn, ezért az óvónéni is nagyon megdicsérte.  Illik elégedetten akkorát csettinteni a nyelvünkkel, mint eszkimópapa, amikor eszkimómama előveszi a pácolt fókatarját vacsira.

Hogy jön ez az SBD-hez? Csak annyira, hogy nekünk is „Van egy jó hírünk!”

A népigény feltartóztathatatlan cunamiként árasztott el minket olyan termékeket és cikkeket keresve, amelyek egyszerűen nincsenek benne az SBD jelenlegi kínálatában. Elhatároztuk, hogy elébe megyünk az áradatnak: az SBD szuper-minőségi kínálatát kiegészítjük minden másfajta márka termékeivel, hogy jobban le tudjuk fedni az igényeket.

EZÉRT LÉTREHOZTUK A GOODLIFT.HU WEBÁRUHÁZAT ÉS KIEGÉSZÍTŐ ELLÁTÓVÁ TETTÜK, MINDENFÉLE TERMÉKRE, AMI NEM SBD. success-3.jpgTermészetesen az SBD változatlan minőségben és gyorsasággal szolgál ki mindenkit továbbra is, mint a prémium, trend-diktáló erőemelő márka.

Látogass el most a goodlift.hu-ra, és nézd meg a választékot!

 

AZ OKOK

 Miért volt erre szükség, ha az SBD a vezető márka a sportban? Ahogy azt már megírtuk korábban az SBD Magyarországi képviseletét eredetileg azért hoztuk létre, hogy

• megbízható, minőségi,

• erőemelő, súlyemelő, testépítő edzés védőfelszereléseket, ruházatot tudjunk adni a nép kezébe, méghozzá

• várakozás nélkül, gyorsan!

• Ezeken kívül fontos volt a nagyon rugalmas ügyfélszolgálat kialakítása (amihez nem feltétlenül voltunk hozzászoktatva közép-Európában).

Szemérmetlen dicsekvésképp elmondhatjuk, hogy öt évvel és több ezer vásárlással a hátunk mögött 99%-os arányban sikerült ezeket a célokat megvalósítani.

Ez szép és jó. De mi van, ha az SBD nem gyárt mondjuk repülősót, mégis sok embernek kell ilyesmi edzésre vagy versenyzéshez. Gyakran keresnek nálunk felhúzó cipőt, folyékony magnéziát, masszázs hengereket és egyéb edzéssel vagy versenyzéssel kapcsolatos dolgokat, amiket a goodlift.hu-n most már jó eséllyel tudunk adni.

A goodlift.hu webáruházban folytatjuk az SBD-ben már jól bevált hagyományokat:

• rugalmasan,

• gyorsan próbáljuk kiszolgálni az igényeket,

• nem problémázunk a méretcseréken,

• ha nem tetszik valami visszavesszük (nem kell húszoldalas nyomtatványokat kitölteni 4 példányban, közjegyző és hiteles tanúk által aláírt indoklással, hogy miért nem akarod a cuccot, ha már megvetted.

• nem külföldre kell elmagyarázni, ha nem jó valami, vagy segítség kell a választáshoz.

 

Tehát, ha nincs valami az SBD-nél, nézd meg a GOODLIFT-nél.

Az elején egy kis türelmet azért kérünk a készletek teljes feltöltéséig ;), de bátran kattints és böngéssz ITT.

 

AZ AKCIÓ

Az egyik legidegesítőbb dolog, amikor fizetned kell a szállításért. Ezt most megspóroljuk neked indító akciónk keretében mind az SBD-n, mind a GOODLIFT-en, ha 30000 Ft fölött rendelsz szeptember végéig! Igen, INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS. Látogass meg minket most:

392llp.jpg

sbdhungary.hu

goodlift.hu

 Ha ez nem lenne elég csáberő, ne feledd, jó fejek vagyunk!

 

SUPERMAN SZÍNŰ ERŐEMELŐK

(Csak a sárga hiányzik, de azt majd felöltik az irigyeitek)

 

Ahogy a minap jeleztük, hosszas titkolózás után felfedjük az idei nyári SBD széria limitált elérhetőségű szériáját. 

 

teaser8.jpg

 

Az idei nyár különlegessége, hogy több színben is kaphatóak az áhított darabok. Itt találod őket.

Fontos elismételni, hogy július 4-ig (igen, az SBD/erőemelő függőség napjáig!) adjátok le az előrendelést, mert csak akkor tudjuk 99%-osan teljesíteni a rendeléseket (utána kifogy a gyári raktár, és csupán a későn eszmélők szívszaggató sikolyai töltik be az erőemelő világot - legalábbis a következő limitált kiadás megjelenéséig.)

A rendelésed leadhatod a webshopon, az SBD Facebookján üzenetben, vagy akár telefonon a 06704523803-as telefonszámon. 

Hajrá Superman-ek!

 superman.png

 

SUPERMAN LIMITED

Figyelem! Attention! Achtung! 注意力! Pozor! ¡Atención! és Uwaga! 

Holnaptól (június 28, 00:01-től) előrendelhető az SBD 2019-es nyári, limitált kiadású termék palettája. Ezúttal nem szerénykedünk. Az árnyak közt suhanó ninják után, most egy sokkal kihívóbb, némileg Superman színeire emlékeztető kiadással jelentkezünk. Képeket csak holnap közlünk a webshop-on és az FB/insta oldalunkon, mert addig titokban kell tartani.

Azonban ez azzal is jár, hogy nektek is a híres szuperhős tempójában kell leadnotok mire vágytok, mivel július 4-ével le is zárul az előrendelés, és utána nem biztos, hogy lesz cucc. De ezért hívják limitált kiadásnak.

Megkönnyítendő dologtokat 28-án kora reggeltől le tudjátok adni előrendeléseiteket a webshopunkban is a www.sbdhungary.hu oldalon, vagy emailben, vagy akár facebook üzenetben is (https://www.facebook.com/sbdhungary.hu/.
Hívhatsz is minket, ha nagyon sürgős! 06704523803
de1402.jpg

Nicoflex, Bengay, lóbalzsam és társaik

bemelegítési segédlet

A bemelegítés az edzés, és ezáltal a sérülésmentes erősödés egyik fontos eleme. Sokan túlzásba viszik, néhányan teljesen elhanyagolják. 

E szélsőségekkel ellentétben azonban a józan ész azt diktálná, hogy nagyobb terhelésre csakis megfelelő üzemi hőfokon (izomzati, ízületi és hormonális szinten is) menjünk. A test ebből a szempontból kicsit hasonlít a télen beindított dízelmotorhoz, amely iszonyatos fémsikollyal válaszol, ha hideg állapotában hirtelen gázt adunk. Az autó motorjánál meg kell várni, hogy mind a fém, mind a megfelelő kenőanyag megmelegedjen, hogy minél kisebb belső súrlódással tudjon dolgozni a motor.

Ugyanúgy az ízületeknél, izmoknál. A bemelegítés elsősorban azt a célt szolgálja, hogy az ízületi kenőanyag szétáramoljon a megfelelő helyeken, és az izmok az odaáramló vérnek köszönhetően felhevüljenek a terhelés előtt.

A rossz (teljesen hiányzó vagy ímmel-ámmal végzett) melegítés néhány hatása:

1. Megránduló, vagy akár elszakadó izmok, ínszalagok.

2. Sérülő ízületek (nincs kenés)

3. Hosszú távon rengeteg kieső edzés- és munkaidő a sérülések, fájdalmak miatt.

Lehet spórolsz 5-10 percet a melegítés átugrásával, de hónapokra visszaveted magad egy idióta sérülés miatt. Több magas szintű erőemelőt ismertem, akik nem a nagy súlyokon, hanem már az edzés elején vagy hétköznapi bagatell (és bemelegítés nélküli) mozdulat nyomán rándultak meg, vagy még súlyosabban lerokkantak. 

A fentiek mind többé-kevésbé közismert tények (remélhetőleg).

df24f0f98ffa6d704073ebb685bb0ecd.jpeg

A híres "haka" - jó bemelegítés!

 

Hogyan lehet rásegíteni a bemelegedésre? Természetesen edzés előtti pörgetőkkel (NEM!!!). Ennél sokkal jobb, ha edzés előtt maori "haka" szertartást végzel, mint a képen az új-zélandi rögbisek. Viszont az edzőtermi környezetre való tekintettel lehet, hogy némileg konzervatívabb vonalon szeretnél elindulni. Itt lépnek a képbe a bemelegítő krémek. De nagyon nem mindegy, melyik! Az egyik legrégebbi és legelterjedtebb ilyen termék nálam kiváló bőrpírt és kvázi égési sérüléseket okoz a bőrön, azonban az izmokat vajmi kevéssé melegíti. Miért? Nem tudom, tapasztalati úton jöttem rá, sok nagyon fájdalmas pisilés és szemtörlés után. Több másik, TV-ben is reklámozott neves krémmel is így jártam. Szóval a gyógyszertári krémek szépek, esztétikus csomagolásban vannak, de nagyon kevéssé voltak hatékonyak.

Egyszerű utánjárással kideríthetjük, hogy mi itt a turpisság: a bőr, meglepő módon, az emberi test legnagyobb tömegű és kiterjedésű szerve. Igen, a bőr egy szerv! Ráadásul a felnőttek testtömegének akár 16%-át is kiteszi. Nem csak védi a testet, hanem érzékelő hálózatával rengeteg üzenetet közvetít az agyhoz, illetve rajta keresztül kiválóan fel tud szívódni egy csomó anyag. A bőr természetesen védekezik a mesterséges anyagok ellen, ezért kiütésekkel vagy bármi heves és csúnya reakcióval válaszolhat. Azonban a természetes, a testtől nem idegen anyagokat tartalmazó balzsamokat a bőrünk örömmel fogadja, és eljuttatja a megfelelő helyekre. Ez az oka annak, hogy már ősidőkben is haszonnal alkalmazták a gyógynövényes pakolásokat. A római légióknál például fekete nadálytöves pakolást raktak a csatában a törött csontok, sőt nyílt sebek vérzések gyógyítására is. De ez csak egyetlen kiragadott példa. 

A gyógynövények szinergiában hatnak a legjobban, ami azt jelenti, hogy megsokszorozzák egymás hatását, ha együtt használjuk őket. Egy jó gyógynövényes bemelegítő krémben rengeteg hatóanyag van (nem 1-2 százaléknyi, mint a kommerszekben, hanem inkább 10-25%!, és több összetevős), nincs benne mesterséges összetevő, ugyanis a mesterséges összetevők ellen védekezik a test, hanem némi áttéttel, de hatékonyan bekerül akár a véráramba, valamint olyan gyógynövényeket tartalmaz, amelyek tényleg elősegítik a kenést, és a melegedést.

Az SBD-nél elköteleztük magunkat a működő megoldások mellett, ezért több erőemelő kísérleti alanyon leteszteltük a mai piacon elérhető természetes, valóban működő bemelegítő krémek egyikét. Igaz, elsősorban nagymamáknak lett kifejlesztve, de ne legyünk ennyire sznobok! ;) Megállapítást nyert, hogy a nyugdíjasok után az erőemelőkön is jól működik a krém, amit amúgy itt lehet megvenni. 
A linkre kattintók láthatják, hogy egy mentálisan teljességgel elszabadult webshop-ról van szó, azonban a termék kiváló. Sőt!

catherine-squat-6-0.jpg

Nagyi guggol - jól keni!

 

Az említett webshop, a goodlift.hu munkatársaival összefogva, még közös akciót is gründoltunk krémügyileg. Innentől a június hónapban 20000 Ft fölötti SBD termék rendelés mellé egy 20 ml-es csodálatos bemelegítő krém mintát ajándékozunk (amely néhány edzésre bőven elegendő). A szép benne az, hogy a krém tényleg csak akkor kezdi el kifejteni a hatását, amikor elkezdesz mozogni, és beindul a vérkeringés. Akkor viszont nem a bőrödet fogja szétmarni, hanem belül az izmokat, ízületeket melegíti. 

Érdemes a dolgot kipróbálni, mert új távlatokat nyit meg a bemelegítő krémek tekintetében. Ára is van, de nem gondoltad komolyan, hogy Polski Fiat árban vehetsz Mercit? Ha igen, akkor neked maradnak a kemikáliától tocsogó, jórészt színezett vazelint tartalmazó kencék, száz forintokért. De ne mondd, hogy nem szóltunk! Itt tudsz olvasni a krémről és a hatásairól (és még egyszer, mi kérünk elnézést az agyament webshop leírásért, amelytől sürgősen el kéne határolódnunk.)

Off topic a végére: a június 22-23-i OB-n SBD standdal várjuk a kedves érdeklődőket. Melegítsetek!

 

Vedd vagy ne vedd? Próbáld!

Yoda intelmének kiterjesztése

 SBD terméket vásárlóknak, vagy csak az ötlettel játszóknak adjuk közzé az alábbi gondolatokat.

 A 900 éves Jedi Mester életre szóló bölcsességekkel ajándékozott meg minket. Az egyik örökzöld ez.

"A tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!" szabályt azonban csak az edzésre és versenyekre értette Zöld Kedvencünk. Bothan kémeink megszerezték A Birodalom visszavág eredeti vágatlan verzióját, ahol Yoda kedélyes hangulatú magánbeszélgetés során kifejezetten ajánlja Luke-nak, hogy SBD termék vásárlásakor kérdés esetén PRÓBÁLJA FEL a terméket vásárlás előtt.

469db64c82319e9c48acb4c138c073ae.jpg

Néhány Sith-barát ügynök igyekezett elsüllyeszteni ezt a kópiát, mert tudták, hogy az SBD termékeket teljesen áthatja az igazi ERŐ, és viselőik szuperképességekre tesznek szert edzéseik során, amely rendkívüli veszélyt jelentene az ő sötét fitnesszgép-üzelmeikre.

Hogy soha többé ne lehessen eltussolni ezt az aranyat érő információt, itt most ország-világ előtt kijelentjük a következőt:

1. Yoda Mester igenis ajánlja az SBD termékeket. Mindig is ajánlotta, csak ezt elhallgatták előlünk. Ha fáj valamid, vagy ERŐsebb akarsz lenni, akkor az SBD teljesen legitim eszköz céljaid eléréséhez. 

2. "A tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!" szabály teljesen érvényben marad az EDZÉSEKRE és a VERSENYEKRE vonatkozóan. Azonban a védőfelszerelésekre és az SBD cuccokra így hangzik: "Vedd vagy ne vedd? Próbáld!" Azaz, ha hezitálsz, vagy nem tudsz dönteni, hogy jó-e neked az adott SBD termék vagy méret, akkor mindenképp próbáld ki, ne csak várj. Ne gondolkozz, CSELEKEDJ, azaz PRÓBÁLJ!

3. Ennek megkönnyítése érdekében MINDEN SBD TERMÉKET fel lehet ezentúl PRÓBÁLNI a vásárlás előtt a 1131 Budapest, Reitter Ferenc u. 132 szám alatt található Sirius Lifting Grund 0 edzőteremben!20190521_100916.jpg

4. Maga az edzőterem egy teljes SBD termék palettát felvonultató bemutatóterem, ahol mindenben tudnak neked segíteni. Időpont egyeztetéshez hívd a 06304813942-es telefonszámot, vagy írj ide: info@sbdhungary.hu.

5. Ha csodálkozol, miért nem hallottál erről a fantasztikus edzőteremről, és a benne rejlő SBD készletekről eddig, akkor nézd végig ezt a pár videót. 

Lázadó gondolat születése (Egy új remény)

A cselekmény bonyolódik

A halálcsillag kipukkan

 A videók óta eltelt hónapokban már nagyon sok minden történt, lehetséges, hogy leforgatjuk majd annak a krónikáját, hogyan élesztettük fel a szunnyadó erőt a sportoló padawanokban, de most ez mellékes. A lényeg, hogy gyertek és PRÓBÁLJÁTOK ki az SBD felszereléseket, ha kérdés van. 

 

Ha pedig nincs kérdés, akkor ugrás a rendelésre, ha kell valami.

Írjatok nekünk még ma! info@sbdhungary.hu

 

 

 

Hangulat, teljesítmény és edzőkörnyezet összefüggések

 

Minél jártasabbá válik valaki egy adott sportban, annál fontosabbá válik a lelki, mentális, hangulati tényezők beintegrálása az edzésmunkába.

Ezt legjobban egy fokozati skálán képzelhetjük el, ahol a nagyon kezdő valahol a skála alján van, és vajmi keveset kell törődnie a mentális felkészüléssel, míg a skála tetején a nagyon jártas versenyzőnek érdekes módon rengeteg időt és erőfeszítést kell belefektetnie a lelki felkészülésbe. Közöttük pedig ott vannak a többiek, a haladóbb kezdők, középhaladók, haladók, mindenki. Mindenki elhelyezkedik valahol ezen a skálán, akár tud róla, akár nem.

Így van ez az erőemeléssel, súlyemeléssel is. Bár csábító lenne azt hinni, hogy a legjobb versenyzők csak állati erőből emelnek, nem kell gondolkodniuk sem, de ez sajnos, vagy nem sajnos, nem igaz. 

Ad egy: a versenyen nem mindig a fizikailag legerősebb nyer. Ad kettő: a mentálisan kuka felkészültségű, de legnagyobb izomerővel rendelkező versenyző nagyon könnyen megbénulhat a tét, a nyomás alatt, amit egy verseny hoz, és messze ereje alatt teljesít. Miért? Azért mert elterjedt tévhit, sőt rossz gyakorlat, hogy az edzésen csak a fizikai teljesítményünkkel foglalkozunk, az izmokra, az erőre edzünk, és elhanyagoljuk a "lelki" edzést. Ez általában a kezdők, vagy a testileg nagyon erős, de valahogy versenyeken nem jól teljesítők körében gyakori.

grundzero-31.jpg

A versenyen megjelenik a lelki nyomás, a nyomasztó tét, a görcsös kitűnni vagy megfelelni akarás, az ellenfelek lehengerlő látványa, a tőlük való félelem. Ez rendben is van, hiszen a legtöbben ezért az izgalomért versenyzünk. De itt a millió dolláros kérdés: hogy akarunk átjutni egy akadály felett, ha nem edzünk rá sosem? A válasz az, hogy természetesen nehezen vagy sehogy nem jutsz át valamin, amire nem készültél fel, vagy csak rosszul készültél fel. Ugyanúgy, ahogy nem várhatod el magadtól, hogy 300 kg-ot fogsz guggolni a versenyen, ha edzésen SOHA nem is guggolsz (na jó, egy kis lábtoló 500-al azért mehet ;) - ugye mindenki értette a viccet?!), ezen az elven ugyanúgy nem várhatod el magadtól, hogy az izmaidnak parancsokat adó elméd optimálisan működjön a verseny során, ha életedben még nem is hallottál arról, hogy van elméd, és nem edzettél rá, hogy az irányításod alatt maradjon és stresszhelyzetben is azt csinálja, amit mondasz neki. 

A fentieket mutatja ez az ábra:

 menta_lis-go_rbe.jpg

A jó versenyzők egytől-egyig kialakítottak valamiféle mentális felkészülési rendszert, amivel a verseny nyomását enyhítik, hatástalanítják. Ez lehet csak annyi, hogy jó zenét hallgat, ami megnyugtatja, vagy folyamatosan vizualizálja az elérendő eredményt magában edzésen, sőt otthon is stb.  A lényeg, hogy van valami, amit kitapasztalt és működik. Ez a teszt: működik? Elképesztően sok ember hiszi azt dolgokról, hogy működik, ami valójában nem működik, csak ő nem akarja ezt beismerni. Erőemelésben pusztán meg kell nézni, hány jó fogása volt a legutóbbi 3-4 versenyén, és rögtön lehet tudni, hogy a módszere működik-e. Ha átlagban nincs hét, de legalább hat jó fogása, akkor áltathatja magát, de nem működik a lelki felkészülési szisztémája. Feltételezzük természetesen, hogy a versenyző és edzője nem totálisan inkompetens, és valamilyen szinten reálisan méri fel a versenyző képességeit. Itt nem a menthetetlen hülyékről beszélünk, akik 50 kg-al a legjobbjuk felett kezdenek a versenyen.

Megvizsgálva ezt a lelki felkészülés témát, három fő utat láthatunk, ami edzi az ember elméjét:

 1. Egyéni módszerek (utánaolvas, tudatossá válik, gyakorol, meditál stb).

2. Környezeti módszerek (olyan helyen és emberekkel edz, akik erőt adnak, motiválják, hangulatba hozzák).

3. Sok versenyzés (gyakorlat teszi a mestert).

 Kb. a fenti fontossági sorrendben, de ez szubjektív, és az egyik előidézheti a másik kettőt és vica versa.

Ismétlem, egy kezdőnél a lelki felkészülés messze nem olyan fontos, mint egy haladónál. De ahogy haladsz előre a sportodban, egyre sürgetőbbé válik, hogy kezdj valamit a fejeddel is.

Az 1-es és 3-as pontot most átugorva szeretnék a 2-es ponttal foglalkozni.

 

KÖRNYEZETI MÓDSZEREK

Avagy ha sportolói mentalitást szeretnél kifejleszteni, mit keress

 

Menekülj a tükrös fitnesztermekből. Ez a legalja, fölösleges is ecsetelni.

Töröld ki a fejedből, hogy a testépítés és az erőemelés ugyanaz a dolog. Anno talán közös tőről fakadtak, de mára nagyon szétváltak az edzésmódszerek. Keress erőemelő környezetet, társakat.

Ahol egy kommersz konditeremben edzenek az erőemelők egy csoportban, az elfogadható, de messze nem optimális. A konditeremben üvölt a tuc-tuc zene, fenékriszáló fitnesz modellek, kipattintott alvilági figurák, vagy önimádó, belőtt sérójú majmok rajzó hadai töltik meg helyet, és általában az egész arról szól, hogy "nézzetek rám, milyen szép/kemény/menő vagyok". A vicc az egészben az, hogy senki nem a másikat nézi, hanem önmagát.

Emellett ezekben a termekben rengeteg fölösleges vas van, ami bántja az ember szemét. Ezeket edzőgépeknek hívják, és az emberi butaság igazi mementói. Gépektől soha senki nem lett erősebb. Ha a garázsodban edzenél erőemelőként te televágnád a helyet fordított tricepsz-kereszt-vádli izoláló gépekkel? Ha valódi erőt akarsz fejleszteni, akkor az alapokra koncentrálsz. Hogyan hat ez a lelki felkészülésre? Egy humorista sem készül a fellépésére úgy, hogy sírós tragédiákat néz. Te edzenél olyan helyen, ahol a fentiek folynak, és utána elvárnád, hogy nőjön a lelkierőd, a mentális fókuszod? Szóval, ha lehet, dobd az ilyen termeket. Sokan megtették már. Jó, de akkor hová?

grundzero-sirius.jpg

A Crossfit termek (Apage satanas!) is egy opció. Ott van szabad súly, az emberek sokkal normálisabbak, de erőemelőként még mindig nem optimális, mert a rudak tipikusan rosszak, hajlósak, a vastag tárcsákból nem lehet feltenni eleget, és a csoportos foglalkozások időbeosztása sokszor nem teszi lehetővé az edzésed. Mellette pedig nincs elég erőemelő társaság, aki tudna segíteni.

Még a régi, lepukkant pincetermek is jók lennének, de itt sokszor demotiváló kosz és bűz uralkodik, vagy a rozsdától nem mindig találod a rudat. 

A legjobb egy erőemelő vagy súlyemelő terembe menni. Ezeket nem önimádóknak, gengsztereknek vagy igénytelen alakoknak találták ki, hanem sportolni vágyóknak. Van sportfegyelem, és etikett, ami a felszerelésnél is sokkal fontosabb. Ismérvei, hogy nincsenek gépek, jó minőségű rudak és tárcsák vannak, nem kommersz állványokon kell dolgoznod (ahol a villamagasságot mondjuk 20 cm-ként lehet csak állítani, és összedől ha 200 kg-ot felraksz). Ezekből nagyon kevés van egyelőre, de megéri odamenni. Itt találod meg ugyanis azt a hangulatot, ami fel fog téged készíteni a kemény edzésekre és a versenyekre. 

Ilyen termek ma Budapesten:

https://gymsuleiman.hu/

http://www.powerbuilder.hu/edzesek/

https://www.facebook.com/siriuslifting/ vagy https://www.instagram.com/siriuslifting/

Kérnénk az olvasókat, hogy ha tudnak még jó sportolói termekről vidéken vagy Budapesten, küldjék el a linket egy e-mail-ben nekünk.

Ezeken a helyeken jó esetben erőemelőket találsz majd. Versenyzőket, akik céltudatosan készülnek egy-egy versenyre, vagy ha nem versenyre, akkor is profi hozzáállással egy célért hajtanak. Ezeknek az embereknek a profizmusa, hozzáállása és sokéves tapasztalata felbecsülhetetlen értéket közvetít kezdőnek, haladónak, versenyzőnek egyaránt. A hangulat a lényeg. A Gym Suleiman híres az egyéni törődésről és a kiváló közösségi hangulatról. A Powerbuilder termekben erőemelő hívők edzenek.

A Sirius Lifting Grund Zero terme pedig a komolyabb szándékúaknak szól, akik nem sajnálják a vért és verítéket a cél érdekében. A hangulat mégsem drámai, hanem egyenesen fenomenális. A nevetés, a cukkolás a kemény munkával párosulva olyan egyedi miliőt ad az egésznek, amit semmilyen tingilingi, kommersz terem nem tud nyújtani. Az a tény, amikor nálad erősebbekkel vagy tapasztaltabbakkal edzel a lelkileg gyengéket megviseli, a lelkileg erőseket megacélozza. Olyan dolgokat tudsz magadba szívni a környezeti hatásokkal, amikért mások nagyon sokat fizetnek (de gyakran hiába. A szellemiséget, hozzáállást, emberséget ugyanis nem lehet pénzért megvásárolni.) Nem véletlenül az a marketing szlogen, hogy a Grund Zero egy őszinte edzőterem. A sportérték és az egyszerűség dominál, például az egyetemes sport nagyjai vannak kitéve a falra, nem fitnesz modellek.

sportolok.jpg

Látható tehát, hogy a lelki felkészülés nem egy misztikus, tibeti jártasságot igénylő dolog. Mindössze három kulcs tényezője van. 1) foglalkozz a lelkivilágoddal, merülj el kicsit a témában, fejleszd magad, 2) keress egy támogató hangulatú edzőkörnyezetet, mint a fenti példák, 3) versenyezz gyakran, ha még kezdő vagy.

Látogass el a fent megjelölt termekbe. Az SBD még személyes próbalehetőséget is biztosít a Sirius Lifting Grund Zero termében (1131 Budapest, Reitter Ferenc u. 132), ahol egy helyben edzhetsz és kipróbálhatod ingyen az SBD termékeket.

Garantálom, ha eljössz és átéled a versenyzői közösség hangulatát, soha többé nem úgy nézel majd az edzőtermekre, mint pusztán edzőtermekre. Megtanulod látni a mögöttes tartalmat. Hosszú távon többet kapsz egy teremben az uralkodó hangulattól és közösségtől, mint a csillogó felszereléstől, ahogy azt minden igazán elkötelezett és profi hozzáállású sportoló megtanulta már.

 grundzero-29.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IN MEMORIAM KALICZKI ISTVÁN

 

Egy ideje gondolkodtunk egy íráson, amiben közzétettük volna az SBD Magyarország létrehozásának mozgatórugóit. Nyilván egy üzleti felállásnál elsődleges az életképesség, de különös módon nem ez volt az alapvető kiindulási pont. Voltak bizonyos elvek, (pontosság, megbízhatóság, minőség stb.) amelyeket szerettünk volna a magyar erőemelő és edzőközösségbe egy szinttel feljebb emelni. Ezt mára több száz pozitív vásárlói visszajelzés látszik alátámasztani.

Azután tavaly év vége felé nagyon hasonló elvek inspiráltak bennünket arra, hogy januárban megnyissuk Budapesten a Sirius Lifting (https://www.facebook.com/siriuslifting/) egyedülálló erőemelő/súlyemelő edzőtermét. Hihetetlen, de itt sem az üzleti megtérülés volt az elsődleges cél. Persze, térüljön meg, nem szégyen az. Sőt! De iszonyatosan frusztráló és idegesítő érzés volt, hogy erőemelőként, sportolóként szinte nem létezett olyan hely, ahol ténylegesen edzeni lehetett volna, olyan körülmények között, ami a sportunk szempontjából bátorító és testreszabott. Most már van ilyen Budapesten, pl. a kispesti Suleiman Gym www.gymsuleiman.hu, és természetesen a Sirius Lifting Angyalföldön és még egy-kettő.

cccp.jpg

https://www.youtube.com/channel/UCRMKAJCexyOJ5iL7TUOah_w

A sors fintora, hogy ezekről a régóta megírni szándékozott alapelvekről nekrológ formájában kell írnom. Kanyarodjunk vissza az időben 30 évet, a rendszerváltás időszakára az Acélvárosba.

 _____________

AZ ÉRTÉK NEM HAL MEG

írta: Fekete Miklós

pistaba.jpgPár napja, 75 évesen örökre itt hagyott bennünket nevelőedzőm. Ki ő, és mit hagyott hátra nekem? 

1989 májusában Miskolc rossz hírű lakótelepén, egy földszinti odúban kialakított edzőteremben ismertem meg az erőemelést.

Rögtön az első napon találkoztam az „Avas Testépítő Klub” tulajdonosával, egyben edzőjével, Kaliczki Istvánnal, „Pista bá’val”. Csak most, három évtized távlatából tudom igazán felfogni ésszel, micsoda értékeket, emberséget és tartást tanulhattunk mi fiatalok ettől a Mádról származó, vasgyári munkásembertől, aki már akkor 25 éve élt a súlyzók között.

Ezek az értékek generáció-függetlenek, ezért úgy szeretnék megemlékezni egykori Mesterünkről, hogy néhány akkori erőemelő életképen keresztül bemutatom a tőle megtanult leckéket. Úgy gondolom, ezek az univerzális jellemvonások ma is sok sportolni vágyónak, vagy versenyzőnek nagy hasznára lehetnek, és bátorítással szolgálnak azoknak, akik már gyakorolják ezeket az erényeket, de silányabb környezetük miatt „kilógnak a sorból”, netán még ők érzik „hülyén” magukat az elveik miatt.

 1. Keménység és (ön)fegyelem:

Az Avasban nem volt divat ellógni az edzést. Keményen megkövetelte Pista bá’ a munkát. Ha fájt, hát fájt. Szívd fel magad, Öreg! Bejött a terembe az 50 kg-os nyegle fiatal, az első meglehetősen kendőzetlen modorú mondat felé ez volt: „Húzd ki magad, Fiam, mert a hátadba b…-om a rudat!”. Mit ad isten, egy pillanat alatt kihúzta magát, és úgy is maradt, fizikailag is, és kicsit képletesen is. Az elvárások nagyon magasak voltak velünk kezdőkkel szemben. Ez elvezetett a második óriási leckéhez:

 2. Versenyszellem:

Azt megelőzően belekóstoltam az atlétikába, judoba és a karatéba is, nem is sikertelenül. Azonban mindegyiket abbahagytam, amikor versenyzésre került a sor. Nem bírtam a versenyzési stresszt. Pista bácsinál ez nem volt kérdés. Félévente kötelező erőemelő házibajnokságot tartott. 16 évesen először nagyon féltem ezektől, minden 6. hónapban nyomasztott a tét, viszont visszanézve rendkívül hálás vagyok azért, hogy sikerült kiölni ezt a rettegésünket. Az élet nagy része versengés, és ha tetszik, ha nem, egyszerűen fel kell nőni bizonyos feladatokhoz. Nem csak a sportban, hanem az életben is általános érvényű alapelv: nyerni ugyan nem mindig lehet, de versenyezni muszáj! Például Mészáros Laci többszörös világbajnok fekvenyomó fenomén is a miskolci Avasban kezdett versenyezni Pista bácsi unszolására.

 3. Munka:

Ha már versenyzünk, akkor dolgozni kell nagyon keményen, hogy jó helyezést érjünk el. Edzéstervezési tudásunk, internet nem volt, ezért mindig inkább a hányásig folytatott túledzés felé hajlottunk… szerencsére tizenévesen ezt még túl tudtuk élni. Itt nem az a tanulság, hogy bezzeg régen, milyen kemények voltunk, hanem az, hogy ne féljünk a munkától, mert csak abból lesz eredmény. Az biztos, hogy a most elérhető ismeretanyaggal felvértezve egy mai sportoló óriási előnyben van, de a munkát nem helyettesítheti a puszta tudás (és vica versa). Pista bácsi nem értett a modern edzéselméletekhez, viszont egész életében dolgozott és tudta, hogy azzal eljuthat valahová. Egy érdekessége ennek a munkának, hogy az a kis része számított igazán, amit azon túl csináltunk, ahol az épeszűek már abbahagyták volna. Később sok helyen tapasztaltam az életben, hogy a nyerés és a bukás között nem valami óriási szakadék tátong, mindössze 1-3% extra erőfeszítés, ahol a vesztes feladja, a győztes pedig még valahogy végigcsinálja. Lefuthatsz 41 km-t anélkül, hogy különösebb csodálkozást váltanál ki az emberekből. De ha csak még 1 km-t hozzácsapsz, akkor elmondhatod, hogy lefutottad a Maratont!

dl.jpg

 4. Tisztaság:

A teremben makulátlan rend uralkodott. Nem a csili-vili rend, hanem a katonás, szakszerű rend. Mindennek volt helye, mindenki vissza is tette az eszközöket a helyére. Otthon addig nem igazán tanultam meg rendet rakni, de a Kaliczki-féle kiképzés után már nem volt pofám rendetlenségben lakni, és ez a mai napig kitart. Mi ez, ha nem nettó nyereség?

 5. Pontosság:

A terembe nem akkor mentünk, amikor csak kedvünk szottyant. Szigorúan csoportokra voltunk osztva, 15:00-17:00 órai csoport, 17:00-19:00 órai csoport stb. Késni vagy tovább maradni nem volt szabad, mert nyolc másik ember programját borítottad fel. A nálunk jóval idősebb és erősebb terembe járó lyukóbányai vájárok, a Lenin Kohászati Művekben edződött fémipari melósok, és a marcona IFA sofőr figurák nem filozófia magasságokba törő toleranciájukról voltak híresek. Persze jó, hogy ma már bármikor tudunk edzeni, nem is azt a rendszer sírja vissza az ember, hanem, hogy lehetett építeni rád is és másokra is az idő tekintetében.

 6. Becsület:

Pista bácsinál az elsődleges érték a szavahihetőség, az egyenesség volt. Átlátott a sunyi emberen, és gyengének tartotta őket. Például egyértelműen doppingellenes irányelvek voltak érvényben. Ez lehet megmosolyogtató egyeseknek, és túlságosan naiv lelkületűnek tűnhet, de nézzük a tágabb értelemben vett elvet. Nem szabad = ezért mi sem csináljuk = és nem is hazudozunk erről semmit. Ez különösen az ott edző fiatalok miatt hosszú távon nagyon sikeres irányelvnek bizonyult. A felmérőkön, ha rossz volt a gyakorlatod, akkor egyértelműen megmondták, hogy rossz volt! Nem számított, hogy kinek a kije vagy, vagy hogy hány éve jársz oda. Ha viszont jó volt, akkor biztos lehettél benne, hogy nem veszik el a kísérleted!

pistaba2_2.jpg

 7. Igaz barátság:

Az egyik legjobb barátom abban a panelház alatti teremben ismertem meg. 30 éve mindenben számíthatok rá, és ő is rám. Ő volt az, aki a kellemetlent is a szemembe mondta, nem csak azt, amit hallani akartam. Amikor nehéz választás elé kerültem, az ő belém fektetett bizalma és a barátságunk miatt vállaltam a sokkal nehezebben járható, de hosszú távon célravezető utat a sportban. Megmaradt a becsületem. A hangos fanyalgók persze mindig jönnek, hogy „Most mit vagy úgy oda azzal a becsület dologgal? Hiszen mindenki csal!” Amit Pista bácsinál tanultam az ez: nem csal mindenki, és még ha úgy is lenne, neked akkor sem szükségszerű követni őket. Radikálisan hangzik? Igen. Igaz? Igen! Mindig van választásunk, és az életünk minőségét az összes választásunk egybegyűlt eredménye határozza meg.

 8. Jó humor és ugratás:

A fenti jellemvonások talán kicsit komor képet festettek az akkori életről. Mi volt ez? Valami munkatábor, a spártai hadsereg, netán szerzetesrend? Távolról sem! Ahol tényleg bíztál az emberekben és kedvelted őket, ott szabadjára engedhetted a jókedvet, az ugratást. Pista bá’ ebben is karmester volt. Bárkit a porba tudott sújtani egy-egy jól elhelyezett poénnal (anélkül, hogy bármikor is megalázta volna az illetőt). Minden poén, minden hecc „ült”, és még nagyobb teljesítményre vagy normálisabb viselkedésre ösztönözte az illetőt. Ismétlem, nem a negatív, sértő, „röhögjük ki” típusú humor volt a menő, ami rombol, hanem ami serkent. Ennek a humornak a segítségével megtanult az ember úgy rámutatni valamire, hogy ne bántsa, hanem építse az illetőt. Az erőemelésben és minden versenysportban az őszinte, építő jellegű kritika elengedhetetlen. Főleg ma, a social media által erősen befolyásolt életmenetben ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, vagy éppenséggel túltolni.

 9. A kezdők/fiatalok felkarolása:

A fiatalok hajlamosak követni a példát, amit látnak. Nem a dumát vagy a prédikációt, hanem a valódi tetteket másolják. Ez egy felelősség, de egyúttal öröm is az erre fogékony és érzékeny tapasztaltabbak sportolók számára. A mesterünk ebben kiváló munkát végzett. Néhány kövérebb gyerekkel, aki lejárt a terembe elment futni (annak ellenére, hogy vizesedett a lába, valami betegség miatt), mert tudta, hogy maguktól az életben nem futnának, és a túlsúly rajtuk maradna. Többen csak azért csinálták végig az edzést, mert ha az „Öreg” közel az ötvenhez, rossz lábbal is futott, akkor nem volt képük ellógni a dolgot.

Most, mikor családja, barátjai és tanítványai végső búcsút veszünk Kaliczki Istvántól még egyszer szeretném megköszönni neked Pista bácsi az összes tőled kapott leckét. Éltem és élni is fogok velük, és szeretném minél több embernek átadni ezeket az értékeket. A munkád nem veszett kárba!

SBD Felhasználói visszajelzések

(Első kötet)

 

Kedves SBD Felhasználók! 

Rengeteg visszajelzést kapunk mostanában tőletek, nagy örömmel olvassuk, hogy mennyire beválnak, segítenek nektek az SBD termékek. Minden marketing szöveg nélkül összeválogattunk párat a legújabbak közül. A neveket kitakartuk, mint a Kékfényben az arcokat.

 

SBD térdgumi

“Egyszerűen hatalmas változáson mentem keresztül a hónapok során. Nem hittem volna hogy ennyit segít de amióta használom nem hiszek a szememnek hogy ennyit fejlődők általa. Remek termék csak ajánlani tudom. Személy szerint én nagyon meg vagyok elégedve. Februárban vettem akkor voltam 75 kg első guggolásom gumiban 105 kg volt. Most szeptemberben 77-78 kg vagyok és múlt héten mértem fel magam és 165 kg-t sikerült guggolnom. Én ezt a terméket csak ajánlani tudom. 10-ből 11 es értékelést kap nálam.”

“....nincs olyan lábedzèsem, hogy ne használnám."

"Sokkal jobban szeretek benne guggolni mint pl térdbandázsban. Több mint egy éve használom edzéseken, versenyeken egyaránt ès a használata közben nem volt mèg térdsérülésem sem pedig térdfájdalmam. Tökéletesen illeszkedik a térdízületemhez, kényelmes a viselete. Továbbra is minden versenyfelszerelèsem az SBD-től fogom vásárolni.”

“....én már csak ebben guggolok, igaz, nem versenyszinten, hanem csak 100-110kg-al, de amúgy térdfájós voltam előtte, már 80-nál is éreztem a térdem, most meg semmi. Nagyon jól megfog, és 1 év után még teljesen újszerű állapotban van.”

“....”Sajnos" még nem sikerült kinőni a méretet, de remélhetőleg a közeljövőben azért ez is bekövetkezik :D A lényeg, hogy akkor is az SBD-t választanám. Volt már dolgom Rocktape és Slingshot márkájú térdgumikkal is ezelőtt. Mind a térdre gyakorolt szorító/védő funkciója, mind pedig az általános minősége hatalmas mértékben elmaradt az SBD-től. 5-6 hónap alatt szétestek. Míg a tőletek vásárolt térdgumi azóta is tökéletesen funkcionál, és még a varrások is tökéletes állapotban vannak, nyoma sincs foszlásnak. (és ez érvényes az SBD singlet-emre és csuklószorítómra is, amik már lassan 2 évesek lesznek). Azóta is minden edzésen használom őket.”


SBD könyökgumi

"...tökéletes lett a méret mint a könyök, mint a térdguminál.Egy év folyamatos edzés alatt szinte semmit nem engedett illetve nyúlt az anyaga, össze se lehet hasonlítani a többi humbug márkával...pár srácnak kölcsönadtam, hogy próbálják ki, ők is észrevették, hogy nem recseg ropog az ízületük fekvenyomás, guggolás közben.Mindenképp megéri ezt a márkát választani, legközelebb is hozzátok fordulok ízületvédelem terén :D”

"...Ez a fajta könyökgumi prémium kategória, ami az edzéseim során meg is mutatkozik. Nehezebb súlyokkal tudok vele dolgozni és magabiztosabb is vagyok. A közeljövőben biztos, hogy más termékeket is fogok vásárolni!”

 

SBD öv

“Teljesen beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Határozottan elmondhatom, hogy az SBD ezzel a termékével (is) olyat dobott a piacra, amiért megéri kifizetni a borsos árat. Nem bántam meg, hogy megvettem. :)”

 

SBD csuklóbandázs

“......Használat közben nem érzem azt, hogy satuba lenne szorítva a csuklóm, hagy neki egy kis mozgásteret, nem töri ott ahol találkozik a bandázs vége a karommal. Viszont elég feszességet ad, hogy a nagyobb súlyok se vigyék el túlzottan a kezem, könnyebben meg tudom tartani a helyes formát. Elsősorban fekvenyomáshoz vettem, mert egy ideje már fáj a csuklóm a nagyobb terheléstől. Ez azóta elmúlt és nem is tért vissza. Ezenkívül ha kiegészítő gyakorlatokat csinálok, akkor például tricepsz csigás letolásnál is szoktam használni, mert ott az utolsó ismétléseknél előfordulhat, hogy a nagy erőlködés közben betörik az ember csuklója, és a bandázs ezt is segít kiküszöbölni. Szóval én teljesen elégedett vagyok vele, szinte minden edzésemen használom, és még mindig remek állapotban van, a tépőzára is ugyan olyan jól tart mint amikor megvettem. :)”

 

SBD kantáros mez

“.....Nem hogy beváltotta, hanem még túl is teljesítette. Néha használom edzésen is és teljes mértékig meg vagyok vele elégedve.

Egyetlen egy dolog volt amit sajnálattal tapasztaltam, az az, hogy kezdem kinőni.. :D de az biztos, hogy ha váltásra kerül a sor, a következő mezem is SBD lesz! :)“

Fáj? Kattog? Lehet hogy rádférne egy kis extra támogatás!

Ezt a cikket csak akkor olvasd el, ha te is ember vagy és fájt már a térded, vagy épp most is fáj, esetleg sejted - ne adj Isten tervezed -, hogy a jövőben fájni fog.

Amitől elveszik a mozgás öröme

Veled is előfordult már, hogy mentél volna egy jót edzeni, de térdfájás miatt ki kellett hagynod a guggolást? Volt már, hogy ennek ellenére nekikezdtél, mert nem szerettél volna edzést mulasztani, de már előre tudtad hogy fájni fog? Van hogy félsz beengedni a nagy súlyokat, nehezen melegedsz be, kattog az ízületed? A könyök -és térdízületi fájdalom sajnos nem kíméli sem testépítőket, sem erősportot űzőket, sem a hobbistákat, sem a versenyszintű sportolókat. Előfordul, hogy edzések során túlerőltetjük ízületeinket, aztán pihentetjük azt, de hiába hagyunk ki egy kis időt, vagy mellőzünk bizonyos gyakorlatokat az edzésünkből, ez a kellemetlen, irritált érzés nem múlik el magától.

e2839ff2-9e10-45f4-a5b3-d9d14be5aa60.jpeg

Még nincs SBD térdgumid?

Az SBD térdgumi erősportolók, nagysúlyos edzést végzők körében a legtöbbször vásárolt, piacvezető termék. Világbajnok erőemelők, súlyemelők, erősemberek tették le mellette voksukat, természetesen nem véletlenül. A prémium neoprém anyag és a szuperbiztos varrások szinte elnyűhetetlenné teszik. Elit atléták és edzőik, egészségügyi szakemberek által tervezett darab, legfőbb szerepe hogy minimalizálja a sérülés veszélyét edzéseink során. Merevsége miatt rendkívül biztos érzetet nyújt a térdnek, miközben folyamatosan melegen tartja azt, emiatt pedig extrém komfortérzetet nyújt. A jó hír pedig az hogy könyökre való verziója is van.

 

7f142567-96b2-4be0-bde1-1946fa8ea294.jpeg

A ti véleményetek

Mi az SBD Magyarországnál már régóta szeretnénk összegyűjteni a tapasztalataitokat a termékeinkől, és örömmel látjuk szinte minden esetben, hogy mennyire elégedettek vagytok velük. Sokan írtátok a térdgumiról, hogy már nem is edzetek nélküle, hogy áldjátok a napot mikor megrendeltétek. Több olyan üzenetet is kaptunk már, hogy mennyire megéri az árát, sokkal több mint egy térdmelegítő gumidarab, mert bár korábban volt sérülésetek, segítségével újra be mertek csapni a nagy súlyok közé.

 

Most pedig jöjjön pár vásárlói visszajelzés erről a termékünkről, sportolóktól sportolóknak.

”Amikor elkezdtem erőemelni, csak bizonyos súlytól kezdtem el felhúzni az SBD-t guggolóedzéseimen, nagyjából saját testsúly körül. Az első versenyem után a bal térdem mögött kialakult egy baker-ciszta, ami egy folyadékkal telt duzzanat, ha kisebb méretű akkor magától felszívódik, de ha nagyobb akkor műtéti beavatkozás válhat szükségessé az eltávolítására. A sportorvosom azt mondta, hogy ez egy visszatérő probléma lesz, amint ismét nagy terhelést kap az izület. A ciszta mellett ugyanez a térdem neha fájt is, de nem csak edzések során, hanem hosszú vezetésnél, és 10-12 óra repülésnél is. Mivel a sportot nem akartam abbahagyni, és nagyon gyakran utazok, kipróbáltam, hogy az SBD térdgumit már edzések elején, a bemelegítéskor felveszem. Sőt, néha ha nagyobb súlyos edzésciklusom van éppen, akkor hosszabb repülőutakon és vezetés közben is viselek egy méretemnél nagyobb, L-es térdgumit, így megelőzöm a térdfájást, és egy jóideje a baker-cisztám sem jött elő. Csak ajánlani tudom mindenkinek!”  

S. A.

“Teljes mértékben meg vagyok elégedve ezzel a termékkel. Mikor használom, olyan nagy biztonságérzetet ad hogy az valami hihetetlen, illetve ezen felül még egy plusz 10 kilóval is többel tudok dolgozni. Ha jól emlékszem körülbelül másfél hónapja használom és egyáltalán nem nyúlt ki, sőt olyan még most is mint amikor először bontottam ki. Nyugodt szívvel tudom ajánlani bárkinek, aki térdgumit szeretne vásárolni, csak az SBD!”

Cs. V.

 

“Régebben volt három térdficamom, aminek köszönhetően eléggé meglazultak a térdszalagjaim és rendszeresen fájnak is a térdeim. Régebben "hobbigyúrós" voltam, guggolni 80-90 kilótól felfelé már csak bandázsban tudtam, az adta meg nekem a kellő stabilitást és ami fontosabb: így nem fájt a térdem a gyakorlat közben. Viszont amióta elmerültem az erőemelésben és erre a sportra váltottam azt figyeltem meg, hogy egyre több embernek a térdét ékesíti egy ilyen eszköz.

Nagyon jó véleményeket hallottam róla, így hát gondoltam egyet és megrendeltem a saját SBD térdgumimat erről az oldalról. Két nap alatt meg is érkezett hozzám a termék és hát nem túlzok ha azt mondom, hogy mintha új térdeket kaptam volna! :)
Edzés alatt végig melegen tartja az ízületeket, stabilan tartja a térdet és ad egy plusz rugalmasságot guggolásnál... a térdfájásomról meg meg is feledkeztem, hogy valaha is lett volna.
Mindenkinek csak ajánlani tudom a terméket, megéri az árát és hihetetlen jó benne guggolni! :)”

P. Gy.

 

“Ami már az első felvételnél feltűnt, sokkal stabilabb, merevebb a térdízületem,tényleg egy biztonságérzetet ad az embernek.
Guggolásnál sokkal bátrabban engedem be a súlyt, teljesen beleülve, az alsó holtpontnál tényleg picit segít megindítani a felfelé mozgást és szuperül,stabilan fogja,
tartja a térdízületeimet. Mint mondtam, nekem szinte egész edzésen fent van és nagyon hasznosnak tartom,az összes lábgyakorlatnál, akár a sétálókitörés, lábtológép,
vagy combfeszítőn mindenhol egy picit hozzátesz. De nem csak fizikailag hanem mentálisan is nagyon jó hatással van az emberre....
Már az első guggolás alkalmával megjegyezte az edzőm, hogy mennyivel szebb, szabályosabb és stabilabb lett a gyakorlatom,és ő is be fog szerezni magának egy térdgumit...:) pedig előtte egy picit szkeptikus volt vele kapcsolatban.”
F. A.

“A legelején még furcsa érzés, de most már szinte csak ezzel guggolok. 
A térdemnek nagyon jól esik, régen a bal térdem nagyon befelé fordult guggolás közben, amikor az SBD rajtam van ezt szinte nem is érzem. 
Szóval összességében nagyon jó döntés volt :)”
D.M.
“2015 óta foglalkozom komolyabban erőemeléssel, és az első versenyemet megelőzően fél évvel vettem meg az első térdgumimat, ami egy olcsó, Aliexpress-ről rendelt gagyi változat volt. Gondoltam, jó lesz az én szintemen. Röpke 1,5 év alatt 3 párt el is használtam ezekből a silány termékekből. Egyik sem tartott igazán, semmiképp sem hívnam őket izületi védőezköznek. Az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor egy maxolás közben, 225 kilógrammal a nyakamban a kis térdgumi utánzat kettészakadt a guggolás alsó pontján a térdemen. Idén nyár elején szereztem be az első pár SBD térdmumimat. Hiába cibálom, nyűvöm, az anyaga tökéletesen tart, és mikor feljön, úgy tartja a térdem, mint egy lazább bandázs. Nem bántam meg az árát az biztos! Köszönet érte!”
S. T.

Írj nekünk te is! 
Ha neked van hasonló tapasztalatod, és te is meg vagy elégedve a térdgumival, 
akkor kérjük, hogy írd meg nekünk e-mailben, vagy a webshopon a termék alatt a “vásárlóink visszajelzései” menüpontban, hogy másokhoz is eljusson! A fájdalommentes mozgás öröme mindenkinek jár!