AZ ÚJ SÚLYEMELŐ TÉRDGUMI

 

 

Szép csendben, szinte fű alatt, két új terméke is kijött az SBD-nek az elmúlt hetekben. Az egyiket beharangoztuk (az új vastag szövetű kantáros és pólók) itt, a másikat viszont agyonhallgattuk. Most már van elég saját tapasztalat, hogy legalább egy szubjektív hangvételű beszámolót írhassunk a használatáról.

Azt tudni lehetett, hogy az SBD nem kapkodja el a fejlesztést, és csak a tökéletes elég jó nekik. Mint ahogy az erőemelő térdgumit is erőemelő versenyzők visszajelzései alapján fejlesztették ki, az új súlyemelő térdgumit súlyemelő és crossfit csúcsversenyzők közreműködésével alkották meg. Ez kb. olyan egyedülálló, mintha egy kormány az adókat az emberek és a vállalatok megkérdezésével szabná meg. Az előző mondatot olvasd el még egyszer.

Tehát a száraz statisztikák:

Az erőemelő térdgumihoz képest vékonyabb (a 7 milliméter helyett 5 milliméter vastag), és valamivel rövidebb is. A külső felülete erős bordázott vászon, nem a megszokott sima neoprén. Belső oldalán viszont nagyon finom antibakteriális bélés található, ami a korábbi térdgumihoz képest erősen visszavehet az oroszlánszagból. Új menő logó, szuper minőség érzet.

weightlifting-knee-sleeves-1.jpg

Hogy teljesített a magyar teszteken?

Országos bajnokságon előkelő helyezésű súlyemelők tesztje alapján: jól tart, nem akadályozza a mozgást, és nagy súlyos gyakorlatoknál jól jön a térdnek az a támogatás, amit ez nyújt. Komfort érzetet nyújtott a kísérleti alanyoknál. A térdet melegen tartja, és segít az emelésben.

Egy alany beszámolt arról, hogy ő még nem használt térdgumit, sőt övet sem, és szokatlan érzés volt neki, hogy valami fogja a térdét. Elszigetelt esetről beszélünk: az illető valószínűsíthető lakhelye egy barlang.

Erőemelőkkel végzett teszteken a legjobb felhasználási mód a könnyebb súlyos guggolásoknál volt (ugyanis nem fog annyira, mint az erőemelő térdgumi, de rugalmasabban kidob az alján), illetve meglepő módon a felhúzásoknál, mindkét fajtánál, de különösen a szumó húzásnál. Ebben a térdgumiban ugyanis nem akadt be a rúd, mint néha a standard térdgumiba - sőt csupasz térdnél is jobban vezeti a súlyt), és a felületi kiképzésének köszönhetően a súlyzórúd felcsúszik rajta, és még a legvadabb recézés sem kezdte ki az anyagát. 

A súlyemelő térdgumi felvétele és levétele könnyed álom az erőemelő gumiéhoz képest, úgyhogy finoman manikűrözött versenyzők sem változnak tömpe ujjú bányásszá a fel- és levétele közben. 

Természetesen erőemelőknél NEM ezt ajánljuk a versenyguggolásra, mert nem fog annyit, mint a másik térdgumi, azonban edzésre, megelőzésre és akár verseny felhúzáshoz is kiváló társ.

20201021_111007.jpg

A most november 7-8-án rendezett VII. Powerbuilder Kupán (most már PWB Kupa a hivatalos neve) élőben is látható, sőt kipróbálható lesz a súlyemelő térdgumi. Még pár új meglepetéssel is várunk az SBD standnál, de ez egyelőre titok.

A súlyemelő térdgumit itt tudod megrendelni, ha nem bírsz várni.

Azért gyere el a PWB Kupára, mert a szervezők egészen elképesztő színvonalat és show-t ígértek! Eddig is lenyűgőző volt a létszám és a szervezés, de most új szintre emelkedik a Kupa!