A TÉRDGUMI ÖT LEGFONTOSABB ELŐNYE

Ivan Chakarov térdei összevetve a Te térdeiddel

 rts_amanda-23.jpg

Van, amit a vak is lát – mondá egy sebtiben kitalált görög bölcs.  

Azért hordj térdgumit edzésen, amiért olajat cserélsz az autódban: hogy megnöveld a gépezet élettartamát. Gépezet alatt itt a láb edzése alatt messze a legnagyobb terhelést kapó térdízületet értjük.

Ha guggoltál már életedben súllyal tudod, hogy a térd stabilitása elsődleges fontosságú a gyakorlat során.

Van azonban pár rejtettebb előny is, ha SBD térdgumit használsz:

1. Első a fent említett ízületi stabilitás és védelem.

2. Nagyobb súllyal tudsz dolgozni, ami nagyobb erőt és gyorsabb izomgyarapodást eredményez.

3. Ha már volt némi térdsérülésed, vagy térdfájásod, akkor a tapasztalatok szerint segít ezeket kiküszöbölni, de volt olyan is, akinél teljesen megszüntette a fájdalmat.

4. Egész edzésen rajtad lehet, anélkül, hogy le kellene tekergetned a lábadról, mint a térdbandázst, és nem szorítja el a vérkeringésed.

5. Bónusz: egy SBD térdgumi több évig megőrzi kiváló minőségét. 

 ivan-chakarov-a38e7d29-218c-4bb0-9bb3-821bf120356-resize-750.jpeg

Akkor pedig lássunk egy kivételt, ami erősíti a szabályt:

Az 1993-as Melbourneben rendezett súlyemelő világbajnokságon egy-két nappal a versenye előtt a bolgár Ivan Chakarov mintegy mellékesen guggolt 270 kg-al három Marianna-árok mélységű ismétlést. Öv, térdgumi, segítők és egyéb hacacáré nélkül. Ivanunk tudta nélkül ugyan, de húsz évvel később ez a videó lett az alapja a "No-no-no squat" elnevezésnek (miszerint semmi öv, semmi térdgumi vagy bandázs, és semmi segítő).

 Tanulság? Nagy az esély, hogy a családneved nem Chakarov, de attól még nagy súllyal és eredményesen akarsz guggolni, vagy lábra edzeni. Használj SBD térdgumit, hogy elérd ezt a célt.